Östersund, Jämtlands län
STORSJÖODJURET AV JONAS MOSTRÖM
Storsjöodjuret

STORSJÖODJURET AV JONAS MOSTRÖM

 

Text ur baksidan:

Efter att tre ungdomar påstår sig ha sett storsjöodjuret under Frösö-bron ökar  antalet observatationer av odjuret lavinartat. Massmedias intresse är stor och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun.

I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän, kriminalkommissarie Johan Axberg, och börjar även själv att snoka i fallet.

Johan överlåter ärendet till sina kollegor och bestämmer sig för att fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega ringer och berättar att Johans farmor hittas brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om.

Storsjöodjuret är Jonas Moströms åttonde bok i den framgångsrika serien om läkaren Erik Jensen och kriminialkommissarien Johan Axelberg och de övriga karktärerna som finns att lära känna genom böckerna.Ur Föreningen Gamla Östersunds samlingar.Utryckning. Östersunds Brandkår omkring 1910.

Ur föreningen Gamla Östersunds samlingar. Stortorget, Östersund. släpparti vid sekelskiftet

Ur Föreningen Gamla Östersunds samlingar. Östersund omkr. 1910 . Marknadsnöjen på Nytorget (Gustaf III torg).

Stadsmuseet/Ahlbergshallen
Östersund
Lördagen den 5 juni 2010 besökte jag spontant Östersunds Stadsmuseet/Ahlbergshallen, som ligger på Rådhusgatan 42. Det var fri entré. En liten men sevärd utställning om historiens födelse av staden Östersund.

Jag blev guidad av en trevlig herre, som jag tyvärr inte har namnet på. Men han berättade mycket intressanta berättelser vad som hade hänt med staden och där mer eller mindre kända personer har givit sitt personliga avtryck.

Kortet på brandmännen på deras utryckning köpte jag där, för den var så levande bevis hur det såg ut när brandkåren var aktiv.
Kunde även se dåtidens utrustning, som visades på plats på museet.

Ett besök värd för oss alla som tycker om folkhistoria
 
http://www.ostersund.se/fritidkultur/kulturverksamhet/stadsmuseetahlbergshallen.html

| Svar

Senaste kommentarer

23.10 | 20:29

Svenska Dövidrottsförbundet för döva och teckenspråk hemsida www.svenskdovidrott.se

01.05 | 09:30

Okej! Så han har haft fotoateljén? Hur länge fanns den? Eller finns den fortfarande?

30.04 | 12:26

Herman Bergne är min gammel farfar:)

02.11 | 18:08

Hej Stig!
Vill bara tala om att min far dog den 18 oktober 2018. Allt gick lugnt tillväga. Jag hoppas du mår bra!.